Prvo pšenično mutno pivo u Srbiji

Bez autora
May 15 2011

Apatinska pivara promovisala je danas "Jelen belo" - prvo pšenično mutno pivo na domaćem tržištu. Novi brend piva proizveden je na bazi pšeničnog slada i korijandera, a u procesu proizvodnje izostaje filtracija kao kod uobičajenog postupka spravljenja tog alkoholnog pića tako da ono nije providno, već mutno, ali ima uobičajeni postotak od pet procenata alkohola.Apatinska pivara uložila je preko pola miliona evra u proizvodnju novog brenda, koje će biti distribuirano u uobičajenoj ambalaži tog proizvođača "Jelen piva". Prve impresije pripadnika "sedme sile" koji su imali priliku da ga prvi probaju bile su da ima sličnu aromu kao klasično pivo, uz specifičan šmek koji mu daje ekstrat korijandera.

Prvo pšenično mutno pivo u SrbijiApatinska pivara promovisala je danas "Jelen belo" - prvo pšenično mutno pivo na domaćem tržištu.

Novi brend piva proizveden je na bazi pšeničnog slada i korijandera, a u procesu proizvodnje izostaje filtracija kao kod uobičajenog postupka spravljenja tog alkoholnog pića tako da ono nije providno, već mutno, ali ima uobičajeni postotak od pet procenata alkohola.

Apatinska pivara uložila je preko pola miliona evra u proizvodnju novog brenda, koje će biti distribuirano u uobičajenoj ambalaži tog proizvođača "Jelen piva".

Prve impresije pripadnika "sedme sile" koji su imali priliku da ga prvi probaju bile su da  ima sličnu aromu kao klasično pivo, uz specifičan šmek koji mu daje ekstrat korijandera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik